Kerstkaarten

De traditie om kerstkaarten te versturen komt uit 1843 - ongeveer gelijktijdig met de eerste decemberzegels. De eerste kerstkaarten kwamen uit Engeland en het idee van kerstkaarten werd goed ontvangen, want het jaar erop werden er al 25.000 kerstkaarten verkocht. De eerste kerstkaart werd echter met grote verontwaardiging ontvangen in sommige kringen in Engeland, want op de kerstkaart was een gezelschap te zien dat toostte en 'Gelukkig kerstfeest' zei - dat alcohol en de heilige kerst op zo'n manier met elkaar in verbinding werden gebracht in één afbeelding, was niet iets waar de Engelse burgerij blij mee was.

Kerstkaarten in alle soorten en maten

Tegenwoordig kun je kerstkaarten kopen in alle soorten en maten. Van kleine, eenvoudige tot grote, kleurrijke. De Amerikaanse megaproducent van kerstkaarten, Hallmark, heeft een heel leger kerstkaartontwerpers in dienst, die elk jaar nieuwe kerstkaarten op de markt brengen. De meest populaire kaarten zijn kaarten met een ouderwetse, nostalgische sfeer met sleeën en engeltjes en grote, dikke kerstmannen met rood-witte jassen.

Online kerstkaarten

Sinds internet doorbrak halverwege de jaren 1990, is het populair geworden om elektronische kerstkaarten te versturen. Er zijn veel websites waar je digitale kaarten kunt vinden, en dan hoef je alleen nog maar een e-mailadres in te vullen, een traditionele kerstgroet te schrijven en iemand veel kerstcadeaus toe te wensen en vervolgens op 'verstuur' te drukken. Zo komt de kaart in de mailbox van de ontvanger terecht en op deze manier is de oude traditie met kerstgroeten in een modern jasje gegoten.

Kerstboom Tegenwoordig kun je je een Nederlandse kerst zonder kerstboomkunst nauwelijks voorstellen. Gelukkig kun je in het h... Lees verder Kerstversiering Kerstversiering was er al op de oude kerstmarkten die in de 17e eeuw in Duitsland werden gehouden. In die tijd waren het vooral ingrediënten rond het kerstdiner die... Lees verder De Kerstman Alle Nederlandse kinderen kennen de Kerstman als een goedlachse, oudere heer, die met kerstcadeaus komt, zwarte la... Lees verder Kersttradities Kerst is een hoogtijd met veel gezelligheid, eten, cadeaus en een overdaad aan kersttradities. De kersttradities zoals we die vandaag kennen, hebben al in de 16e eeuw hun... Lees verder