Kerstdiner tips

Tips voor het kerstdiner

Bij het kerstfeest hoort ook een echt kerstdiner. Vaak is het lastig om te bedenken wat je wilt maken voor het kerstdiner en om je daar wat bij te helpen hebben we een heus kerstmenu voor je bedacht. We geven je op onze website een paar tips over hoe je dit gerecht voor kerst maakt. Natuurlijk kun je ook zelf combinaties maken met zelf bedachte gerechten en de door ons gegeven kerstdiner tips.

Ons kerstdiner ziet er als volgt uit: vooraf kikkerbilletjes, als hoofdgerecht tagiatella met zalm-champignon saus en na hebben we kerstbombe. Daarbij hebben we de recepten voor heerlijk eekhoorntjesbrood en kerstkransjes.

Kikkerbilletjes

Kikkerbilletjes. Veel mensen denken dat het hier gaat om een zeer chique gerecht, maar het tegendeel is waar. Je kan ze zelf ook maken, en het hoeft niet eens lang te duren. In ongeveer 10 tot 20 minuten kan jij je zelfgemaakte kikkerbilletjes aan je gasten voorschotelen. 

Tagliatella met zalm-champignon saus

Heerlijke pastasaus van stukjes zalm en champignons samen met heerlijke tagiatella. Door het toevoegen van heerlijke kruiden als bladselderij is de saus een genot voor mond en maag.

Kerstbombe

Als afsluiting van een kerstdiner horen er natuurlijk heerlijke nagerechten op tafel te staan, en kerstbombe is daar zeker één van.

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is een heerlijke paddenstoel. Simpel te bereiden alsof het zo uit de Franse of Italiaanse keuken komt. In veel verschillende recepten wordt het gebruikt, wil jij het ook proberen te bereiden?

Kerstkransjes

Een kerstkransje is natuurlijk het snoepgoed van kerst. Deze zie je overal in de winkels en op kerstmarkten, maar wanneer je ze zelf maakt zijn ze nog veel lekkerder. Het is niet moeilijk en voor je het weet kan je genieten van heerlijke zelfgemaakte kerstkransjes!

Terug naar overzicht
De Kerstman Alle Nederlandse kinderen kennen de Kerstman als een goedlachse, oudere heer, die met kerstcadeaus komt, zwarte la... Lees verder Kerstboom Tegenwoordig kun je je een Nederlandse kerst zonder kerstboomkunst nauwelijks voorstellen. Gelukkig kun je in het h... Lees verder Kerstdiner tips Bij het kerstfeest hoort ook een echt kerstdiner. Vaak is het lastig om te bedenken wat je wilt maken voor het kerstdiner en om je daar wat bij te helpen h... Lees verder Kerstversiering Kerstversiering was er al op de oude kerstmarkten die in de 17e eeuw in Duitsland werden gehouden. In die tijd waren het vooral ingrediënten rond het kerstdiner die... Lees verder